Ingrediente:
Aluat:
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 30 ml de ulei
- 125 g iaurt cu vanilie
- coajă de lămâie rasă
- 5 linguri de făină
- 7 g praf de copt
Alte:
- 1 măr
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură de zahăr
- 20 g unt
- marmeladă (la alegere)
Ambalare:
- nucă de cocos rasă
Mod de preparare:
Puneți ouăle și zahărul într-un bol oval și amestecați cu un tel. Adăugați uleiul și amestecați din nou.
2. Adăugați iaurtul cu vanilie, coaja rasă de lămâie și continuați să mixați.
3. Apoi adăugați făina, praful de copt și continuați să amestecați până se formează un aluat.
4. Pregătiți tava de copt și turnați amestecul de aluat în fiecare tavă.
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 180°C.
6. Între timp, tăiați merele în cuburi mici și puneți-le în tigaie. Toarnă sucul de lămâie peste mere, adaugă zahărul, untul și amestecă.
7. Amestecați până se gătește.
8. După ce a trecut timpul, verificați brioșele și scoateți-le din formă.
9. Ungeți-le cu marmeladă și tăvăliți-le prin nucă de cocos rasă.
10. Decorați cu mere fierte deasupra.
11. Servește-le pe hârtie decorativă cu multă dragoste și poftă!
Poftă bună!