
Ingrediente:
Făină – 320 g.
Ouă – 2 buc.
Brânză din lapte acru – 200 gr.
Zahăr – 100 g.
Amidon – 1 lingură.
Unt – 100 g.
Praf de copt – 10 g.
Zahăr vanilat – 10 g.
Semințe de mac pentru presărat
Mod de preparare:
Scoatem în prealabil 100 g de unt, astfel încât să se înmoaie sau îl topim ușor la microunde, în modul de decongelare.
Spargem 2 ouă într-un bol, adăugăm 100 g de zahăr, punem 1/4 linguriță de sare.
Zahărul vanilat, 200 g de brânză de vaci, untul.
Amestecăm. Adăugăm 1 lingură de amidon și 10 grame de praf de copt.
Acum adăugăm treptat 320 de grame de făină.
Frământăm aluatul, aluatul iese moale, nu se lipește de mâini.
Împărțiți-l în 2 părți, întindeți un strat subțire de 5 mm grosime și tăiați în fâșii, faceți același lucru cu a doua jumătate a aluatului.
Așezați-l pe o tavă de copt, ungeți-l cu ou și presărați cu semințe de mac.

Se introduce într-un cuptor preîncălzit și se coace până se rumenește.
La 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/duzhe-shvydko-do-chayu-nizhni-syrni-palychky/













