Panificatie

Așa se fac chiflele în Germania, cu amestec de lapte cu oțet: o rețetă uitată din anii ’60

 

 

Așa se fac chiflele în Germania, cu amestec de lapte cu oțet: o rețetă uitată din anii ’60

Ingrediente:

  • lapte – 250 ml;
  • drojdie uscată – 7 g;
  • zahăr – linguriță;
  • zahăr vanilat – linguriță;
  • oțet de struguri – linguriță. l.;
  • ulei vegetal – 80 ml;
  • ou – buc.;
  • făină – 500 g;
  • sare – 0,5 lingurițe;
  • mozzarella – pachet;
  • brânză moale (Ricotta) – pachet;
  • lapte condensat – 3 linguri.

 

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să încălziți laptele la o temperatură de 50-60 de grade.

Turnați zahărul obișnuit și zahărul vanilat în laptele cald, amestecați drojdia.

Turnați oțetul și uleiul de floarea soarelui în amestec și amestecați din nou ingredientele.

Spargeți oul, separând gălbenușul de albuș.

Adăugați proteina în amestecul de drojdie, puneți gălbenușul deoparte deocamdată.

Bateți albușurile de ou cu drojdia și cerneți făina în amestec în părți.

Adăugați sare la ingrediente și amestecați. Formăm aluatul, apoi îl întindem pe masă sub formă de bilă.

Toarnă puțină grăsime vegetală într-un bol adânc și așează chifla acolo.

Punem piesa de prelucrat într-un loc cald timp de o jumătate de oră. După timpul specificat, frământați din nou bucata de aluat.

Împărțim chifla în 4 părți egale, pe fiecare dintre ele o împărțim și ea, dar în 5 părți.

Formăm o bucată din fiecare bucată și lăsăm întregul lot să se umfle timp de aproximativ 10 minute.

Amestec lapte cu oțet. Așa se fac chiflele în Germania: o rețetă uitată din anii '60

Rulați biluțele în straturi rotunde cu diametrul de 8-10 cm, puneți brânza înăuntru și sigilați. Ștergeți tava de copt cu unt și așezați plăcintele cu partea cu îmbinarea în jos.

Amestec lapte cu oțet. Așa se fac chiflele în Germania: o rețetă uitată din anii '60

Amestecă o lingură de lapte și un gălbenuș. Lăsați plăcintele să stea sub folie alimentară timp de 20 de minute. Apoi ungem fiecare plăcintă cu un amestec de ou și lapte.

Amestec lapte cu oțet. Așa se fac chiflele în Germania: o rețetă uitată din anii '60

Coaceți chiflele timp de 25 de minute în cuptor la 180 de grade.

În acest moment, pregătiți sosul – amestecați brânza moale și laptele condensat. Când chiflele s-au răcit, turnați peste ele crema improvizată.

Amestec lapte cu oțet. Așa se fac chiflele în Germania: o rețetă uitată din anii '60

Rezultatul final sunt niște chifle delicioase cu brânză germană.

 

Pofta buna!

 

Sursă