
Ingrediente:
aluat:
lapte – pahar de 200 ml
făină – 3,5 căni x 250 ml (400 g)
drojdie instant – 1 linguriță.
zahăr – 100 g
amidon de porumb – 1 lingură.
sare – 1/2 linguriță.
unt – 50 g (unt topit)
gălbenuș de ou – 2 buc. (1 în aluat, al doilea – pentru uns chiflele)
ulei de floarea soarelui – pentru a unge mâinile și bolul
umplutură:
brânză de vaci – 500-550 g
zahăr – 100 g
vanilie – 1 pliculeț
griș – 2 linguri
smântână sau iaurt – 1 lingură.
albuș de ou – 2 buc.
portocală – 1/2 buc. (coaja se rade, se stoarce sucul)
Veți avea nevoie și de zahăr pudră pentru a presăra placintele la final.
Mod de preparare:
1) Încălziți laptele (nu mai mult de 30 de grade), turnați-l într-un bol adânc.
Adăugați o lingură de zahăr și drojdia, amestecați și lăsați 5-10 minute pentru a activa drojdia.
2) Când apare spumă pe aluat, adăugați zahărul rămas, adăugați un gălbenuș, turnați untul topit și amestecați bine cu un tel.
3) Cerneți făina și amidonul în aluat, amestecați cu o lingură sau o spatulă, apoi frământați cu mâinile timp de aproximativ 5-7 minute.
La început, aluatul se va lipi de mâini – acest lucru este normal, nu este nevoie să adăugați mai multă făină.
Continuați să frământați și practic nu se va mai lipi datorită untului (vă puteți unge și mâinile cu ulei).
Ungeți cu ulei, puneți aluatul acolo, acoperiți cu folie alimentară și lăsați timp de o oră într-un loc cald.
În acest timp, aluatul va crește de două ori.
4) În timp ce așteptăm aluatul, pregătim umplutura. Punem brânza de vaci într-un bol, adăugăm o lingură de smântână sau iaurt și pasăm-o cu o furculiță.
Acum adăugăm vanilia, grișul, coaja de portocală și sucul de portocală în brânza de vaci.
Batem cu un blender sau pasăm bine cu o furculiță până obținem o compoziție omogenă.
5) Separat, bateți albușurile de ou cu zahărul (adăugați zahărul în trei tranșe).
Trebuie să obțineți o masă albă și aerisită. Încorporați albușurile bătute în masa de coagul, amestecând cu grijă cu o lingură sau o spatulă.
6) Când aluatul a crescut, puteți începe să modelați cheesecake-urile.
Presărați masa cu făină, așezați aluatul și presărați ușor și deasupra.
Întindeți aluatul într-un strat dreptunghiular de aproximativ 4 mm grosime, tăiați-l în pătrate (aproximativ 12 bucăți).
Așezați umplutura de brânză în centrul pătratelor (1 lingură cu o lamă).
Conectați toate cele patru colțuri ale aluatului în centru.

Așezați cheesecake-urile, distanțate una de cealaltă, pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu gălbenuș de ou bătut cu 1 lingură de lapte.
Lăsați aluatul să se odihnească 15 minute (porniți cuptorul pentru a-l preîncălzi în acest timp).
Timpul de coacere pentru chifle este de 25-30 de minute la 180 de grade (timpul depinde și de puterea cuptorului).
Când chiflele s-au răcit, le presărați cu zahăr pudră.
Le urez tuturor cititorilor mei succes culinar și delicii plăcute!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/uhorski-vatrushky-tisto-nizhne-yak-puh/













