Checuri

Acum nu mai vreau să fac prăjituri când am o rețetă atât de minunată de tartă delicioasă care poate înlocui cu ușurință o prăjitură! Fetelor, e atât de delicioasă!

 

 

Acum nu mai vreau să fac prăjituri când am o rețetă atât de minunată de tartă delicioasă care poate înlocui cu ușurință o prăjitură! Fetelor, e atât de delicioasă!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • ouă 2 buc.
  • zahăr 150 g
  • 150 ml lapte (la temperatura camerei)
  • ulei 60 ml
  • făină 200 g
  • praf de copt 2 lingurițe

În plus:

  • făină 1 lingură l. (pentru aluat ușor)
  • 1 lingură de cacao (pentru aluatul de ciocolată)
  • cireșe conservate

Glazură de ciocolată:

  • ciocolată 200 g
  • ulei 50 ml

Mod de preparare:

Aluat:

Într-un bol, bateți ouăle și zahărul cu un mixer până obțineți o compoziție pufoasă și ușoară. Adăugați laptele și amestecați cu un mixer.

Adăugați uleiul. Adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați totul cu un mixer.

Împărțiți aluatul în 2 părți egale, adăugați făina într-una și cacao în cealaltă. Amestecați bine.

Iau o tavă pătrată de copt cu dimensiunile de 15 pe 15 cm.

O ung cu unt și torn mai întâi tot aluatul subțire în ea.

Turn imediat amestecul de ciocolată peste aluatul ușor. Întind cireșele din conservă.

Trimit la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 25 de minute.

Glazură de ciocolată:

Pun bucățile de ciocolată într-un bol, adaug uleiul și le topesc la microunde sau la bain-marie.

Torn glazura peste prăjitura gata și răcită.

Când ciocolata se întărește, o tai în bucăți și o servesc cu ceai!

Pofta buna!

 

 Sursa