Îți vom spune cum să faci pâine îmbunătățită pentru întreaga familie.
Ingrediente:
- apă caldă – 70 ml;
- lapte – 70 ml;
- drojdie uscată – 1 linguriță;
- zahăr – 1 linguriță;
- ou – buc.;
- unt topit – 2 linguri;
- făină – 320 g;
- sare – ½ linguriță;
- usturoi – 3 căței;
- pătrunjel – o legătură;
- unt – 60 g;
- miere – linguriță;
- brânză mozzarella;
- gălbenuș de ou;
- semințe de mac.
Mod de preparare:
Turnați apa caldă și laptele într-un bol, adăugați drojdia și zahărul, amestecați ingredientele.
Spargeți un ou în aluat și turnați untul topit.
Amestecați ingredientele până se omogenizează, cerneți făina și adăugați puțină sare.
Frământați cu mâinile aluatul elastic și moale și formați o bilă din el.
Lăsați aluatul timp de 40 de minute sub un capac, într-un loc cald.
Pentru umplutură, tocați usturoiul și pătrunjelul și amestecați ingredientele cu untul. Sare umplutura, adăugați miere și amestecați bine.
Presărați masa cu făină și așezați aluatul, întinzându-l într-un strat dreptunghiular gros. Ungeți stratul cu unt, usturoi și pătrunjel.
Dă brânza pe o răzătoare grosieră și presărează-o pe suprafața lipiei.
Împărțim lipia în pătrate mici – aproximativ 12 bucăți. Așezați trei pătrate unul peste altul și puneți-le în poziție verticală într-o tavă de brioșe.
Lăsați pâinea în tavă, sub folie, timp de 30 de minute.
Ungeți partea de sus cu gălbenuș, presărați cu semințe de mac, coaceți la 200 de grade timp de 25 de minute.
Rezultatul este o pâine pufoasă și aromată. Aceste produse de patiserie pot înlocui cu ușurință pâinea cumpărată din magazin.
Pofta buna!