Ingrediente:
Ouă – 6 buc.
Zahăr – 200 g
Cacao – 3 linguri.
Făină – 200 g
Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță.
Oțet – 1 lingură. (stinge bicarbonatul)
Cremă:
Smântână – 700g (25%)
Zahăr – 1,5 linguri. l.
Ciocolată – 100g (se topește și se toarnă deasupra)
Mod de preparare:
În primul rând, haideți să pregătim aluatul. Pentru a face acest lucru, spargeți ouăle într-un bol pregătit, adăugați zahărul și bateți cu un mixer până devin pufoase.
Apoi, adăugați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă de jos în sus.
Măsurați cantitatea necesară de cacao și amestecați cu o spatulă.
Apoi, amestecați bicarbonatul de sodiu cu oțetul, adăugați-l în aluat și amestecați totul ușor. Aluatul pentru viitorul nostru tort este gata.
Cu o linguriță, așezați aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță de aluat, deoarece prăjiturile vor crește în dimensiune în timpul coacerii.
Trimitem foaia pregătită la cuptorul preîncălzit la 180 ° timp de 8-10 minute.
Scoateți prăjiturile finite din cuptor.
Transferați cu grijă într-un bol și întindeți o nouă porție pe tavă. Așa coacem toate prăjiturile.
Acum haideți să pregătim crema. Pentru a face acest lucru, amestecați smântâna cu zahărul și bateți până devine pufoasă cu un mixer. Acest lucru durează aproximativ 5-7 minute.
Apoi, înmuiați fiecare prăjitură în cremă și așezați-o pe o farfurie în straturi. De data aceasta am decis să fac un tort dreptunghiular, dar puteți face și voi unul rotund.
Apoi, decorăm tortul așa cum dorim. Azi am stropit ciocolată topită peste el. Poți presăra și cu fulgi de cocos, iese și foarte gustos!
Am făcut o prăjitură atât de frumoasă, rapidă și, cel mai important, foarte gustoasă.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/podruha-zavzhdy-prosyt-pryhotuvaty-tsey-tort-do-ii-pryizdu-dilyus-prostym-retseptom/