
Ingrediente:
Făină – 130 g;
Cacao – 50 g;
Zahăr – 180 g;
Ouă – 4 buc.;
Apă – 100 g;
Praf de copt – ½ linguriță;
Sare – un vârf de cuțit.
cremă:
Lapte – 400 ml;
Zahăr – 50 g;
Ou – 1 buc.;
Amidon – 30 g;
Zahăr vanilat – un vârf de cuțit;
Lapte condensat – 200 g;
Unt – 180 g.
pentru impregnare:
Lapte condensat – 2 linguri;
Apă – 100 ml.
glazură:
Ciocolată – 100 g;
Ulei de floarea soarelui – 1 lingură.
Mod de preparare:
Amestecați ouăle cu sarea și zahărul și bateți cu un mixer până obțineți o spumă albă și pufoasă.
Cerneți făina și cacaoa în amestec, adăugați praful de copt și frământați un aluat gros.
Turnați apa în aluat, continuați să amestecați. Puneți aluatul într-o tavă de copt, acoperiți-o în prealabil cu hârtie de copt.

Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Pentru cremă, combinați oul cu zahărul, amidonul și 200 ml de lapte într-o cratiță. Amestecați ingredientele și turnați laptele rămas.
Fierbeți masa la foc mediu până se îngroașă, luați de pe foc la 1 minut după ce începe să fiarbă.
Acoperiți masa cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească.
Bateți untul moale cu zahărul vanilat timp de 2-3 minute. Turnați laptele condensat în unt și bateți ingredientele.

Adăugați baza de cremă în masa de cremă și bateți ingredientele până devine cremoasă.
Pentru ungere, amestecați apa cu lapte condensat. Împărțiți blatul de pandișpan în 2 părți egale, ungeți fiecare blat cu amestecul rezultat.
Așezați un blat pe fundul inelului de patiserie, întindeți toată crema pe blat și nivelați-l. Acoperiți stratul de cremă cu al doilea blat.
Lăsați blatul sub folie de celofan la frigider timp de cel puțin 3 ore.

Pentru glazură, topiți ciocolata și adăugați uleiul. Turnați glazura peste blatul de tort și lăsați la frigider încă 10 minute.

Rezultatul este un tort delicios cu cremă cu ciocolată. Acesta este un tort potrivit pentru orice sărbătoare.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nerealno-smachnyy-tort-eskimo-bahato-rokiv-hotuyu/













