Creme si Budinci

Această tartă rivalizează cu ușurință orice prăjitură. Aluatul fraged subțire, un strat de cremă delicată și prunele zemoase sub un crumble parfumat creează desertul perfect

 

 

Această  tartă rivalizează cu ușurință orice prăjitură. Aluatul fraged subțire, un strat de cremă delicată și prunele zemoase sub un crumble parfumat creează desertul perfect

 

Ingrediente:

  • ou – 1 buc.;
  • zahăr – 80 g;
  • vanilie – 8 g;
  • ulei – 100 ml;
  • făină – 240 g;
  • praf de copt – 8 g.

umplutură:

  • ou – 1 buc.;
  • zahăr – 60 g;
  • vanilie – 8 g;
  • amidon de porumb – 60 g;
  • lapte – 500 ml;
  • prune – 8 buc.

firimituri:

  • făină – 60 g;
  • zahăr – 60 g;
  • unt – 20 g;
  • zahăr pudră – pentru servire.

 

 

Metoda de preparare:

Amestecați oul, zahărul, vanilia și untul.

Adăugați făina și praful de copt și frământați până obțineți un aluat moale.

Turnați aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm și modelați marginile.

plăcintă delicioasă cu prune

Pentru cremă, combinați oul, zahărul, vanilia și amidonul de porumb într-o cratiță.

Adăugați laptele, amestecați bine și aduceți la fierbere la foc mic, amestecând constant.

rețetă de plăcintă sărată cu prune

Toarnă  crena fierbinte peste aluat.

Tăiează prunele în felii și aranjează-le deasupra cremei.

rețetă de plăcintă cu prune

Preparați toppingul de crumble: amestecați făina, zahărul și untul până obțineți o compoziție sfărâmicioasă.

Presărați peste tartă.

rețetă de plăcintă cu prune aromată

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până se rumenesc.

După ce se răcește, presărați cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

Sursă