
Ingrediente:
- ou – 1 buc.;
- zahăr – 80 g;
- vanilie – 8 g;
- ulei – 100 ml;
- făină – 240 g;
- praf de copt – 8 g.
umplutură:
- ou – 1 buc.;
- zahăr – 60 g;
- vanilie – 8 g;
- amidon de porumb – 60 g;
- lapte – 500 ml;
- prune – 8 buc.
firimituri:
- făină – 60 g;
- zahăr – 60 g;
- unt – 20 g;
- zahăr pudră – pentru servire.
Metoda de preparare:
Amestecați oul, zahărul, vanilia și untul.
Adăugați făina și praful de copt și frământați până obțineți un aluat moale.
Turnați aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm și modelați marginile.
Pentru cremă, combinați oul, zahărul, vanilia și amidonul de porumb într-o cratiță.
Adăugați laptele, amestecați bine și aduceți la fierbere la foc mic, amestecând constant.
Toarnă crena fierbinte peste aluat.
Tăiează prunele în felii și aranjează-le deasupra cremei.
Preparați toppingul de crumble: amestecați făina, zahărul și untul până obțineți o compoziție sfărâmicioasă.
Presărați peste tartă.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până se rumenesc.
După ce se răcește, presărați cu zahăr pudră.
Pofta buna!












