
Ingrediente:
- ou – 1 buc.;
- zahăr – 60 g;
- ulei – 50 ml;
- făină – 170 g;
- praf de copt – 1 linguriță;
- coajă de la 1 lămâie.
Pentru cremă:
- lapte – 500 ml;
- gălbenuș – 1 buc.;
- zahăr vanilat – 10 g;
- zahăr – 5 linguri;
- amidon de porumb – 4 linguri;
- mascarpone – 100 g;
- suc de lămâie – 50 ml;
- piersici în sirop – 200 g;
- petale de migdale – 30 g.
Metoda de preparare:
Într-un bol, bateți oul și zahărul până se omogenizează.
Turnați uleiul vegetal și amestecați. Adăugați făina, praful de copt și coaja de lămâie.
Frământați până obțineți un aluat moale și formați o bilă.
Ungeți tava cu unt, turnați aluatul în ea, întindeți-l uniform și formați marginile. Înțepați marginile cu o furculiță și dați la frigider pentru 10-15 minute.
Pentru cremă, turnați laptele într-o cratiță, adăugați gălbenușul, zahărul vanilat, zahărul obișnuit și amidonul.
Amestecați cu un tel până la omogenizare. Gătiți la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.
Luați de pe foc, adăugați mascarpone și zeamă de lămâie și amestecați bine.
Tăiați piersicile tocate, adăugați-le în smântână și amestecați bine.
Puneți smântâna în tavă peste aluat, întindeți-o și presărați cu migdale.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute, până se rumenește ușor.
Lăsați tarta finită să se răcească, să o pudreze cu zahăr pudră și să o serviți.
Pofta buna!












