Creme si Budinci

Această tartă a devenit virală: aluatul delicat, crema răcoritoare de mascarpone cu lămâie și piersicile zemoase combinate cu migdale crocante creează o adevărată capodoperă

 

 

Această tartă italiană a devenit virală online: aluatul delicat, crema răcoritoare de mascarpone cu lămâie și piersicile zemoase combinate cu migdale crocante creează o adevărată capodoperă

 

Ingrediente:

  • ou – 1 buc.;
  • zahăr – 60 g;
  • ulei – 50 ml;
  • făină – 170 g;
  • praf de copt – 1 linguriță;
  • coajă de la 1 lămâie.

Pentru cremă:

  • lapte – 500 ml;
  • gălbenuș – 1 buc.;
  • zahăr vanilat – 10 g;
  • zahăr – 5 linguri;
  • amidon de porumb – 4 linguri;
  • mascarpone – 100 g;
  • suc de lămâie – 50 ml;
  • piersici în sirop – 200 g;
  • petale de migdale – 30 g.

 

Metoda de preparare:

Într-un bol, bateți oul și zahărul până se omogenizează.

Turnați uleiul vegetal și amestecați. Adăugați făina, praful de copt și coaja de lămâie.

Frământați până obțineți un aluat moale și formați o bilă.

faimosul desert italian

Ungeți tava cu unt, turnați aluatul în ea, întindeți-l uniform și formați marginile. Înțepați marginile cu o furculiță și dați la frigider pentru 10-15 minute.

rețetă pentru faimosul desert italian

Pentru cremă, turnați laptele într-o cratiță, adăugați gălbenușul, zahărul vanilat, zahărul obișnuit și amidonul.

Amestecați cu un tel până la omogenizare. Gătiți la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.

o rețetă simplă pentru faimosul desert italian

Luați de pe foc, adăugați mascarpone și zeamă de lămâie și amestecați bine.

Tăiați piersicile tocate, adăugați-le în smântână și amestecați bine.

rețetă delicioasă pentru faimosul desert italian

Puneți smântâna în tavă peste aluat, întindeți-o și presărați cu migdale.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute, până se rumenește ușor.

Lăsați tarta finită să se răcească, să o pudreze cu zahăr pudră și să o serviți.

 

Pofta buna!

 

Sursă