Torturi

Această prăjitură este îndrăgită în special pentru gustul și aroma sa minunată, care amintește de bucătăria bunicii, unde totul era pregătit manual si cu dragoste

 

 

Această prăjitură este îndrăgită în special pentru gustul și aroma sa minunată, care amintește de bucătăria bunicii, unde totul era pregătit manual si cu dragoste

 

Ingrediente:

ouă – 2 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 180 ml;
ulei de floarea soarelui – 3 linguri;
făină – 160 g;
cacao – 3 linguri;
chefir 2,5% – 200 ml;
sifon – 1 linguriță.

cremă:

lapte condensat fiert – 380 ml;
smântână – 500 g.

glazură:

cacao – 3 linguri;
zahăr – 4 linguri;
smântână – 3 linguri;
unt – 2 linguri.

 

Mod de preparare:

Amestecați ouăle cu sarea și zahărul, bateți până devin albe și pufoase. Turnați uleiul în masa de ouă, amestecați.

Amestecați chefirul cu bicarbonat de sodiu, lăsați câteva minute.

Adăugați ouăle bătute în chefir, amestecați componentele cu un tel.

Cerneți făina și cacaoa în masa totală, frământați un aluat ușor lichid, omogen.

Tapetați o tavă cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt.

Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Turnați aluatul în tigaie, prăjiți timp de 8-10 minute sub capac la foc minim.

Dacă apare condens pe capac, îndepărtați-l imediat. În mod similar, pregătiți 3 turte.

Am uitat de cuptor, fac doar prăjitura în tavă.

Pentru cremă, bateți laptele condensat până devine cremos, adăugați smântâna. Amestecați smântâna cu laptele condensat folosind un mixer.

Folosește un inel de patiserie pentru a netezi orice neuniformitate a prăjiturii. Așază o prăjitură în inel, unge-o cu cremă.

Alternează prăjiturile și crema în acest fel și asamblează prăjitura.

Pentru glazură, amestecați cacaoa și zahărul într-o cratiță, adăugați smântâna. Aduceți amestecul la fierbere la foc mediu și gătiți încă un minut.

Adăugați untul în amestec, topiți-l în glazură. Întindeți glazura deasupra prăjiturii. Lăsați prăjitura la frigider sub folie alimentară timp de 8 ore.

Ungeți părțile laterale ale tortului cu crema rămasă. Tocați resturile de tort și presărați-le pe părțile laterale ale tortului.

Am uitat de cuptor, fac doar prăjitura în tavă.

Rezultatul este o prăjitură interesantă și neobișnuită. Se prepară rapid, fără a folosi cuptorul, și iese dulce și delicioasă.

Am uitat de cuptor, fac doar prăjitura în tavă.

Pofta buna!

 

Sursa