Flori si gradina

Această plantă se află în majoritatea caselor, dar nimeni nu ştie că este otrăvitoare!

 

 

  

Dieffenbachia, sau trestia de zahăr sălbatică, este numită “planta ucigaşă” şi este originara din Kenya. Planta conţine o toxină foarte puternică, ce se pare că ar afecta, în special, copiii.

Este des întâlnită în casele românilor, dar nimeni nu ştie cât de periculoasă poate fi.

Imagine similară

“Aproape mi-am pierdut fiica, deoarece a bagat o parte din frunzele plantei în gură! Limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare!”, povesteşte o femeie, citată de bewoman.ro.

Din nefericire, Esteban, un băiat de 5 ani, nu a fost atât de norocos. Acesta se juca în jurul casei în momentul în care a început să se simtă rău. Părinţii au crezut iniţial că este o simplă durere de stomac, dar atunci când au văzut că începe să se simtă din ce în ce mai rău l-au dus de urgenţă la spital. Medicii au descoperit că băiatul a suferit o intoxicaţie grea.

Copilul a fost tratat imediat, pentru mai mult de 3 ore. Din pacate, medicul le-a spus părinţilor că fiul lor a suferit şi un soc anafilactic şi nu a mai putut fi salvat, dupa cum notează Girly.ro.

Dieffenbachia este una dintre cele mai otravitoare plante, inclusă în primele 10 poziţii ale unui clasament de acest gen. Specialiştii recomandă eliminarea ei din grădini sau case, întrucât pune viaţa oamenilor în pericol. Dacă aveţi această plantă în căminul dumneavoastră şi o atingeţi din greşeală, sa nu puneţi mâna la ochi, pentru că riscaţi să orbiţi, avertizează medicii.

Imagine similară

 

Sursa: MagazinulDeCase