Să facem cunoștință cu unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria grecească – ardeii umpluți cu brânză feta.
Ingrediente:
- ardei roșu – 5 buc.;
- brânză feta grecească – 400 g;
- brânză Gruyère – 70 g;
- iaurt – 200 g;
- roșii – buc.;
- ulei de măsline;
- usturoi – 1 cățel;
- piper – un vârf de cuțit;
- frunze de mentă – 5 buc.;
- pătrunjel – o legătură;
- oregano – un vârf de cuțit.
Mod de preparare:
Facem o mică tăietură de-a lungul literei „T” peste ardeii roșii și îndepărtăm cu grijă interiorul. Zdrobiți brânza Feta și dați brânza Gruyère pe ea pe o răzătoare fină.
Adăugați iaurtul peste brânzeturi și amestecați. Tăiați roșia în cubulețe mici, tocați pătrunjelul, apăsați cățelul de usturoi și adăugați ingredientele peste brânză.
Adăugați ulei de măsline peste brânzeturi, piperați și amestecați bine.
Umpleți ardeii cu umplutură de brânză, puneți-i într-o tavă de copt și stropiți-i cu ulei de măsline.
Presărați ardeii cu oregano și coaceți-i la 200 de grade timp de 45-50 de minute.
Puteți decora ardeii umpluți cu ierburi aromatice, cum ar fi pătrunjel. Rezultatul este un preparat grecesc excelent și suculent.
Pofta buna!