
Ingrediente:
Aluat
Ouă – 3 buc.
Zahăr – 90 g
Sare – un vârf de cuțit
Făină – 90 g
Praf de copt – 1/2 linguriță
Coajă de lămâie
Apă clocotită – 15 g
Cremă
Cireșe – 300 g
Căpșuni – 500 g
Zahăr – 60 g
Apă – 200 g
Gelatină – 18 g
Apă – 120 g
Smântână 30% – 600 gr
Smântână 33% – 200 g
Zahăr pudră – 100 g
Jeleu
Gelatină – 6 g
Apă – 20 g
Suc, compot de cireșe
Mod de preparare:
Adăugați sare și zahăr peste ouă și bateți-le cu un mixer.

Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o treptat în masa bătută, amestecați.

Adăugați coaja de lămâie, apa clocotită și amestecați.

Tapetați o tavă de copt de 28×18 cm cu hârtie de copt și turnați amestecul în ea. Coaceți timp de 25 de minute la 180 de grade.

Puneți cireșele într-o tigaie încinsă și uscată, adăugați zahărul și gătiți-le până se topește zahărul.

Adăugați apă, aduceți la fierbere și turnați printr-o sită, lăsați să se răcească.

Tăiați căpșunile în cubulețe mici și adăugați cireșele peste ele.

Turnați smântâna și zahărul pudră în smântână și amestecați cu un mixer.

Se toarnă în fructe de pădure și se amestecă.

Întindeți amestecul pe prăjitura pregătită. Dați la frigider timp de 30 de minute.

Adăugați gelatina în sucul de cireșe (rămas de la cireșele fierte) și amestecați. Turnați peste smântână.

A se păstra la frigider timp de 4 ore.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tse-spravzhniy-shedevr-litniy-yahidnyy-desert/












