Desert

Aceasta este o adevărată capodoperă: Un desert cu fructe de pădure și nu este deloc dificil de preparat

 

 

Aceasta este o adevărată capodoperă: Un desert cu fructe de pădure și nu este deloc dificil de preparat

 

Ingrediente:

Aluat

Ouă – 3 buc.
Zahăr – 90 g
Sare – un vârf de cuțit
Făină – 90 g
Praf de copt – 1/2 linguriță
Coajă de lămâie
Apă clocotită – 15 g

Cremă

Cireșe – 300 g
Căpșuni – 500 g
Zahăr – 60 g
Apă – 200 g
Gelatină – 18 g
Apă – 120 g
Smântână 30% – 600 gr
Smântână 33% – 200 g
Zahăr pudră – 100 g

Jeleu

Gelatină – 6 g
Apă – 20 g
Suc, compot de cireșe

 

Mod de preparare:

Adăugați sare și zahăr peste ouă și bateți-le cu un mixer.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Amestecați făina cu praful de copt și cerneți-o treptat în masa bătută, amestecați.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Adăugați coaja de lămâie, apa clocotită și amestecați.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Tapetați o tavă de copt de 28×18 cm cu hârtie de copt și turnați amestecul în ea. Coaceți timp de 25 de minute la 180 de grade.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Puneți cireșele într-o tigaie încinsă și uscată, adăugați zahărul și gătiți-le până se topește zahărul.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Adăugați apă, aduceți la fierbere și turnați printr-o sită, lăsați să se răcească.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Tăiați căpșunile în cubulețe mici și adăugați cireșele peste ele.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Turnați smântâna și zahărul pudră în smântână și amestecați cu un mixer.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Se toarnă în fructe de pădure și se amestecă.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Întindeți amestecul pe prăjitura pregătită. Dați la frigider timp de 30 de minute.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

Adăugați gelatina în sucul de cireșe (rămas de la cireșele fierte) și amestecați. Turnați peste smântână.

Aceasta este o adevărată capodoperă: un desert de vară cu fructe de pădure

A se păstra la frigider timp de 4 ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tse-spravzhniy-shedevr-litniy-yahidnyy-desert/