
Ingrediente:
Masă de cartofi:
- 4 cartofi
- 50 g unt
- 1 legătură de mărar
- usturoi uscat
- 150 g de mozzarella
Umplere:
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 400 g carne de vită tocată
- sare, piper negru măcinat, boia dulce
- 1 ardei gras roșu
- 1 roșie
- 80 ml ketchup
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Masă de cartofi:
Curățați și tăiați cartofii, fierbeți-i în apă sărată până se înmoaie.
Transferați-i într-un bol și pasați-i cu unt.
Adăugați mărarul tocat mărunt și usturoiul uscat, amestecați.

Umplere:
Toc mărunt ceapa, dau usturoiul pe răzătoare. Toc ardeiul și roșia cubulețe mici.
Încing uleiul, prăjesc ceapa și usturoiul. Adaug carnea tocată, sare, piper, adaug boiaua, amestec. Apoi adaug ardeiul și roșia, ketchup-ul.
Acoper cu un capac, fierb la foc mic câteva minute. La final adaug pătrunjelul.
Scot o tavă de copt din cuptor, pun hârtie de copt pe ea, o ung cu ulei.
Formez bile din cartofi și fac o adâncitură cu un pahar.
Pun brânză rasă înăuntru, umplutura și mai multă brânză rasă deasupra.

Trimit tava de copt la cuptor la o temperatură de 180 de grade timp de 25 de minute.

Poftă bună!












