Ingrediente:
- Brânză grasă – 1 kg
- Zahăr – 250 g
- Unt – 100 g
- Ouă – 6 buc.
- Amidon de porumb – 3 linguri.
- Terci de griș fiert (cu lapte) – 300 g
- Zahăr vanilat – 2 pachete
Mod de preparare:
Brânza trebuie măcinată într-o mașină de tocat carne folosind cel mai mic accesoriu.
Puneți gălbenușurile de ou într-un bol, adăugați zahărul și bateți până devin pufoase și ușoare. Adăugați amestecul de ouă peste brânza rasă.
Adăugați untul topit, amestecați și adăugați grișul fiartă. Pasați totul cu un blender și adaug amidonul de porumb, cernându-l printr-o sită.
Amestec totul bine până se omogenizează și adaug stafidele spălate, uscate și amestecate cu făină. Amestec din nou.
Acum, într-un bol separat, bateți albușurile de ou până se formează vârfuri tari. Adăugați albușurile de ou la amestecul de brânză și amestecați ușor până la omogenizare.
Am tapetat o tavă de copt cu hârtie de copt și am uns-o cu unt.
Acum turnați amestecul în tavă, nivelați-o și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 150-160 de grade timp de aproximativ 1 oră și 15 minute. Folosiți cuptorul ca ghid.
Scoateți brânza de Paște gata preparată din cuptor și lăsați-o să se răcească.
Decorați după dorință! Am decorat glazura cu gelatină. Delicios!
Pofta buna!