
Vă prezentăm una dintre cele mai reușite rețete de ruladă. Este pufoasă, moale, delicioasă și deloc uscată.Trebuie să încercați neapărat această rețetă deosebită, este ideală la micul dejun savurată alături de o cească de ceai, cafea sau lapte. Va deveni preferata tuturor!
Ingrediente:
| 80 ml | Ulei rafinat | 
| 8 bucăți | Ouă | 
| 100 ml | Lapte | 
| 85 g | Făină | 
| 15 g | Lapte praf | 
| 1 linguriță | Zahăr vanilat | 
| 1/4 linguriță | Sare | 
| 1/2 linguriță | Praf de copt | 
| 110 g | Zahăr | 
| 10 g | Cacao | 
| 100 g | Nutella | 
Mod de preparare:
- Încălziți puțin uleiul și-l transferați într-un bol. Adăugați laptele, cerneți făina, laptele praf, zahărul pudră, sarea și amestecați bine cu telul. Apoi adăugați treptat gălbenușurile (din 364 g de ouă) și amestecați până se încorporează toate.
- Separat bateți spumă albușurile (din 364 g de ouă) cu praful de copt. Apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugați treptat albușurile bătute la compoziția de gălbenușuri și amestecați cu telul până se încorporează.
- Cântăriți compoziția obținută și o împărțiți exact în două părți egale. Puneți într-un bol jumătate din compoziția albă de aluat și adăugați 10 g de cacao cernută și amestecați bine cu telul.
- Tapetați o tavă de cu diametrul (28 x 28cm) cu hârtie de copt și începeți să puneți pe rând din compozițiile de aluat. Puneți 4 linguri din aluatul de vanilie, urmează 5 linguri din aluatul de cacao și continuați astfel până finisați cu compoziția de cacao.
- Scuturați tava de masă, pentru a se nivela blatul. Cu un bețișor de lemn trasați 8 dungi egale, iar în centrul checului puneți o linguriță din compoziția de vanilie, astfel veți obține un desen în formă de floare. Scuturați de două ori tava și dați-o la cuptorul încins la temperatura de 150°C, pentru 15- 20 de minute.
- Scoateți blatul și-l lăsați în tavă pentru 2 minute la răcit. Apoi răsturnați blatul pe o hârtie de copt, înlăturați 2 margini de blat și ungeți toată suprafața cu un strat de nutella.
- Rulați atent blatul și strângeți ușor rulada cu ajutorul hârtiei de copt. Înlăturați un strat foarte subțire de blat pentru a căpăta un aspect frumos. Înveliți rulada în hârtia de copt și o lăsați la temperatura camerei să se răcească pentru 10 minute, apoi o puteți porționa.
- Savurați cu plăcere!














 
							 
							 
							
Pofta buna !