Torturi

Această prăjitură pe bază de căpșuni cu bezea este foarte frumoasă, incredibil de gustoasă, fără gluten, ușor de preparat

 

 

Această prăjitură pe bază de căpșuni cu bezea este foarte frumoasă, incredibil de gustoasă, fără gluten, ușor de preparat

 

Ingrediente:

Albușuri de ou – 6 buc.
Zahăr vanilat – 14 g
Zahăr pudră – 250 g
Amidon – 50 g
Suc de lămâie – 2 lingurițe.
Fulgi de migdale – după gust
Căpșuni – 220 g
Zahăr – 1 linguriță.
Brânză mascarpone – 250 g
Cremă – 250 ml

 

Mod de preparare:

Bateți albușurile de ou împreună cu 7 g de zahăr vanilat și 200 g de zahăr pudră (adăugați în părți) timp de aproximativ 10 minute, până obțineți o masă albă pufoasă și stabilă.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Adăugați 30 g de amidon, 1 linguriță de suc de lămâie și bateți ingredientele încă puțin.

Împărțiți masa proteică în 2 jumătăți.

Așezați fiecare jumătate într-o tavă de copt separată, întindeți uniform și presărați cu fulgi de migdale.

Coaceți timp de 1 oră într-un cuptor preîncălzit la 150 °C.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Adăugați zahărul rămas, amidonul și sucul de lămâie la 150 g de căpșuni.

Mixați ingredientele într-un blender și preparați dulceața încălzindu-le pe foc și amestecând.

Transferați dulceața finită într-un poș de patiserie.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Scoateți bezeaua finită din forme și lăsați-o să se răcească.

Bateți mascarponele cu 50 g de zahăr pudră, smântână 33% și 7 g de zahăr vanilat. Transferați crema într-un poș de patiserie.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Acoperiți o bezea cu cremă și dulceață de căpșuni, puneți a doua bezea deasupra și decorați cu cremă.

Dați prăjitura la frigider timp de 2 ore.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Tăiați căpșunile rămase și decorați tortul finit.

Tort de căpșuni cu bezea și cremă: rețetă de desert

Apropo, poți experimenta puțin cu crema pentru tortul cu bezea și căpșuni.

Dacă îți place crema de vanilie, încearcă să o faci. În plus, căpșunile din rețetă pot fi ușor înlocuite cu alte fructe de pădure.

Poți decora tortul festiv cu crenguțe de mentă și așchii de ciocolată.

 

Poftă bună!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/polunychnyy-tort-z-beze-ta-kremom-retsept-desertu/