
Vă prezentăm rețeta unei creme delicioase de albușuri.
Aceasta se obține deosebit de fină, delicată și își menține foarte bine forma.
Din cele mai banale ingrediente și într-un timp record, veți prepara o cremă deosebită, cu care prăjiturile de casă vor fi mereu foarte apetisante și apreciate la cel mai înalt nivel.
Ingrediente:
-200 g de zahăr
-100 ml de apă
-4 albușuri
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță, amestecați apa cu zahărul. Puneți cratița pe foc și fierbeți siropul (la foc mic) timp de 30 de minute. Faceți testul ”biluței”.
Turnați puțin sirop într-un vas cu apă rece – dacă din sirop puteți forma o bilă, atunci acesta este gata.
2. Bateți albușurile (reci) până veți obține o spumă cu vârfuri stabile. La dorință, puteți adăuga o priză de sare.
3. Cu un jet subțire, turnați în spuma de albușuri siropul fierbinte (nu clocotit). Amestecați cu ajutorul unui mixer, timp de 10 minute.
Poftă bună!













