Placinte si Rulade

Cornuri cu mere foarte pufoase, incredibil de parfumate! Aluat foarte gustos și umplutură suculentă! Sunt perfecte!

 

 

Cornuri cu mere foarte pufoase, incredibil de parfumate! Aluat foarte gustos și umplutură suculentă! Sunt perfecte!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 50 ml apă caldă
  • 50 ml lapte cald
  • 27 g drojdie vie (sau 9 g drojdie uscată)
  • 3 ouă
  • 75 g zahăr
  • 6 g sare
  • 450 g făină
  • 45 g unt moale

Umplutură de mere:

  • 7 mere 900 g
  • 1 lingură de unt
  • 60-80 g zahăr sau după gust
  • scorțișoară (sau vanilie, coajă rasă)
  • 1 ou + 1 lingură de lapte (pentru unsul covrigilor)

 

Mod de preparare:

Aluat:

Amestec laptele cald și apa caldă, dizolv drojdia. Într-un bol separat, bat ouăle și zahărul, apoi torn drojdia diluată.

Adaug sare și cern făina în porții. S-ar putea să fie nevoie de mai puțină făină. La final, încorporez untul moale, în porții mici.

Pun aluatul pe masă și adaug restul de făină, frământ aluatul cu mâinile până când nu se mai lipește.

Transfer aluatul într-un bol uns cu ulei, acoper cu folie alimentară și las 2 ore. După 1 oră, frământ aluatul cu mâinile.

Umplutură de mere:

Curăț merele de coajă, le tai cubulețe mici. Topesc untul într-o tigaie. Pun merele înăuntru, adaug zahărul și scorțișoara.

Amestec și prăjesc până când merele se înmoaie. Le transfer într-un bol să se răcească.

Transfer aluatul pe masă, îl împart în 3 părți. Îl întind într-un strat rotund și subțire, îl tai în 8 triunghiuri.

Pe fiecare pun 1 linguriță cu un deal de umplutură și rulez covrigii.

Transfer covrigii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoper cu folie alimentară timp de 30-40 de minute.

Apoi bat oul cu laptele și ung covrigii. Îi presar cu zahăr deasupra. Coc la 200 de grade timp de 17 minute.

Poftă bună!

Sursă