Retete de Mancaruri Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Rețeta pentru cea mai limpede și gustoasă Racitura (piftie) de porc

 

 

Rețeta pentru cea mai limpede și gustoasă Racitura (piftie) de porc

 

Tu cum mai prepari piftia? Ei îți propun o rețetă de la bunica…

Mie și familiei mele ne place foarte mult, mai ales că întotdeauna îmi iese limpede și gustoasă, așa că m-am hotărât să o împărtășesc cu voi…

 

Ingrediente:

– 2 kg de picioare de porc

– 500 de grame de carne macră de porc

– doi morcovi

– două cepe

– o rădăcină de țelină

– o rădăcină de păstârnac

– câteva foi de dafin

– 10-12 căței de usturoi

– sare după gust

 

Mod de preparare:

– Spală bine picioarele și carnea macră de porc, apoi așază-le într-o oală încăpătoare, adaugă puțină sare, apoi apă cât cuprinde oala și pune-le la fiert pe aragaz.

– Fii cu băgare de seamă și adună spuma ori de câte ori se formează

– După aproximativ o oră, adaugă foile de dafin și legumele curățate și mărunțite.

– Dă focul la minim și lasă în continuare la fiert circa 4 ore până ce carnea se desprinde ușor de pe oase. Nu arunca zeama la final!

– Între timp, poți curăța apoi zdrobi usturoiul.

– După ce carnea s-a răcit, curăț-o de pe oase, mărunțește-o și așaz-o în boluri, împreună cu morcovii cu care a fiert.

– Zeama în care a fiert carnea și legumele trebuie strecurată și amestecată cu usturoi zdrobit.

Gust-o, vezi dacă mai este nevoie să adaugi sare, apoi mai las-o 15 minute pe foc.

Strecoară din nou și toarn-o peste carnea din boluri.

 

Pofta buna!

 

Sursa