Ingrediente:
Aluat:
- Ouă 4 buc.
- Zahăr 200 g
- Lapte 125 ml
- Smântână 300 g
- Ulei 125 ml
- 500 g făină
- Praf de copt 15 g
- Căpșuni 300 g
Presărați deasupra:
- 100 g făină
- Zahăr 60 g
- Unt 60 g
Mod de preparare:
Pregătiți toppingul. Într-un bol, combinați făina, zahărul și untul și frecați totul până obțineți firimituri. Puneți la frigider.
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul și bateți-le până devin pufoase și albe.
Turnați laptele, adăugați smântâna, uleiul și amestecați cu o spatulă.
Cerneți făina cu praful de copt și, în două tranșe, frământați aluatul cu o spatulă.
Ungeți forma cu unt, turnați masa finită, nivelați-o și întindeți deasupra căpșunile feliate.
Presărați cu firimituri deasupra. Coaceți la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Tăiați plăcinta finită în bucăți și serviți.
Poftă bună!