Ingrediente:
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 150 g;
- nucă de cocos – 25 g;
- ulei vegetal – 150 ml;
- iaurt alb – 150 ml;
- dulceață de caise – 2 linguri;
- coajă rasă de lămâie;
- griș – 500 g;
- praf de copt – 16 g.
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul într-un bol până se dizolvă, adăugați treptat fulgii de cocos și uleiul vegetal.
Adăugați iaurtul, coaja rasă de lămâie și dulceața de caise în amestec, amestecați.
Turnați grișul și praful de copt în amestec și amestecați bine până obțineți o masă groasă.
Lăsați aluatul într-un loc cald timp de 5 minute, până când grișul se umflă.
Formați lipii mici și groase din aluat, umezindu-vă mâinile în apă în prealabil.
Înmuiați fiecare lipie în fulgi de cocos pe ambele părți.
Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 20 de minute.
Poți pune o nucă în fiecare fursec înainte de coacere. Acest lucru va face fursecurile mai interesante și mai delicioase.
Pofta buna!