
Ingrediente:
cartofi – 900 g;
brânză cheddar – 300 g;
ulei de floarea soarelui – 20 ml;
sare – 4 g;
umplutura de carne:
carne tocată de vită – 500 g;
ulei de floarea soarelui – 20 ml;
ceapă – 1 buc.;
ardei verzi – 3 buc.;
ardei roșu – 1 buc.;
usturoi – 3 căței;
sos de roșii – 25 g;
pastă de tomate – 20 g;
boia de ardei – ½ linguriță;
piper negru – un vârf de cuțit;
chimion – un vârf de cuțit;
cimbru – ⅓ linguriță;
sare – ½ linguriță;
pătrunjel – 4 crenguțe.
Mod de preparare:
Tăiați cartofii curățați de coajă în felii subțiri. Dați brânza pe răzătoarea mică.
Așezați-o pe o foaie de hârtie de copt, presărați cu brânză într-un strat uniform.
Așezați feliile de cartofi suprapuse pe perna de brânză.

Presărați stratul de cartofi cu sare, ungeți cu ulei. Coaceți stratul de cartofi în cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu ulei. Tăiați ceapa cubulețe și curățați ardeii roșii și verzi de coajă.
Puneți ardeii în tigaie împreună cu carnea tocată și ceapa. Adăugați pasta de roșii și sosul de roșii în amestec și amestecați.
Turnați în amestec boia de ardei, piper negru măcinat, chimen, cimbru și sare.
Tocați pătrunjelul mărunt, adăugați-l în carnea tocată și amestecați.
Presărați stratul de cartofi copți cu brânză, iar peste stratul de brânză așezați carnea tocată și legumele.

Presărați din nou stratul de carne cu brânză și rulați stratul de cartofi într-o rolă cu umplutura înăuntru.

Presărați partea de sus a chiflei cu brânză și pătrunjel și coaceți-o la cuptor la 200 de grade timp de 10 minute.

Rezultă o ruladă minunată și consistentă de cartofi, cu umplutură de carne.

Acest fel de mâncare va arăta grozav pe o masă de sărbătoare.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/obov-yazkovo-pidhotuyu-do-svyatkovoho-stolu-vidminnyy-kartoplyanyy-rulet-z-m-yasnoyu-nachynkoyu/












